Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

GeoSpark BV, 29e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Nieuwe locatietechnologie bespaart 90 procent op batterij

Veel apps op je mobiele telefoon maken gebruik van locatietechnologie. Die technologie zorgt ervoor dat deze apps veel energie verbruiken waardoor je regelmatig je telefoon moet opladen. Maar GeoSpark BV heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, die maar liefst 90 procent minder van de batterij verbruikt. Daardoor hoeft je telefoon minder vaak te worden opgeladen. Dat is niet alleen praktisch, dat heeft ook een positieve invloed op de ecologische voetafdruk van de gebruiker.

Nauwkeurig

De gepatenteerde technologie van GeoSpark belast het gps (het systeem dat wereldwijd wordt gebruikt om je positie te bepalen) veel minder, zonder concessies te doen aan de nauwkeurigheid. Dat komt omdat ze zich aanpast aan de omgeving van de gebruiker en de locatie op het juiste moment en op de juiste plaats ophaalt.

GeoSpark maakte hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf heeft met deze technologie een ontwikkelaarsplatform gebouwd zodat andere bedrijven deze nieuwe techniek ook kunnen gebruiken. Dat stelt hen in staat om apps efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken waardoor het batterijverbruik van de eindgebruikers vermindert.

Aanpasbaar

De innovatie is beschikbaar via de volledige aanpasbare Software Developments Kits (SDK) van GeoSpark, die kunnen worden geïntegreerd in iOS- en Android-apps.

GeoSpark BV

GeoSpark logoAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kaarten met GPS aanduidingen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact