Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

GeoPhy, 95e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Onafhankelijk analyse platform voor commercieel vastgoed

GeoPhy biedt als eerste een objectieve en transparante database voor de commerciële vastgoedmarkt. Een real-time overzicht van alle commerciële gebouwen met relevante informatie over de voorraad, het aanbod, de prijs, transacties, huurcontracten en financiering. En de behoefte daaraan is groot, zegt het bedrijf. GeoPhy gebruikt open source data als basis, welke het bedrijf structureert en valideert alvorens er aanvullende algoritmes, indexes en analyses overheen te leggen. GeoPhy heeft zelf geen direct of indirect belang in de vastgoedmarkt en beschouwt haar onafhankelijkheid als belangrijkste succesfactor.

Kwaliteit en verhuurbaarheid

In de GeoPhy score wordt op basis van acht hoofdthema’s de kwaliteit en verhuurbaarheid van een pand bepaald. Veel data wordt gekoppeld en verbeterd met specifieke algoritmes. Zo worden de oppervlaktegegevens van het Kadaster waar nodig gecorrigeerd door de data te verbinden met hoogtekaarten van Nederland. Op een vergelijkbare manier wordt ook andere data getoetst door middel van filters en controles.

Gratis variant

De gratis variant, GeoPhy Basic, is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Het biedt voor het eerst een compleet overzicht van de markt met daarin onder andere datasets als eigendom, huurders, transacties en taxaties. De betaalde versie biedt toegang tot diepere datalagen en een interface die de gegevens gemakkelijk doorzoekbaar en analyseerbaar maakt. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om binnen een gebied of portfolio te kijken naar leegstand, verhuurbaarheid en prijs-kwaliteit verhoudingen.

GeoPhy

Logo GeoPhy Delft

 Twitter LinkedIn

Website

Nacht luchtfoto

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact