Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Genome Diagnostics BV, 86e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Nieuw programma om nauwkeurig HLA typen te bepalen

Voor beenmerg- en stamceltransplantatie is het van groot belang dat de immuunsystemen van patiënt en donor zo gelijk mogelijk zijn. Bij te grote verschillen neemt de kans op afstoting namelijk toe. Daarom wordt van patiënt en donor altijd eerst het HLA type bepaald. Genome Diagnostics biedt al geruime tijd een DNA sequentie bepalingsmethode aan, aan transplantatiecentra, academische ziekenhuizen en bloedbanken wereldwijd. Maar omdat er dagelijks nieuwe HLA varianten worden gevonden, is de methode niet nauwkeurig genoeg meer.

Next Generation Sequencing machines

Daarom heeft Genome Diagnostics een nieuwe NGS workflow op de markt gebracht, die werkt op Next Generation Sequencing machines. De workflow bestaat uit het softwarepakket NGSengine®, de reagentia NGS-go® en trainingsmodules. De nieuwe NGS methode bepaalt net als de zijn voorganger de DNA volgorde van HLA genen. Men is nu in staat om de HLA variant afkomstig van de vader volledig te scheiden van de HLA variant van de moeder. Omdat de methode een geautomatiseerd proces is, kunnen tegen een lagere prijs een groter aantal donoren worden getypeerd.

Gebruiksvriendelijk softwareprogramma

NGSengine® is een gebruiksvriendelijk softwareprogramma, dat grote hoeveelheden complexe data analyseert en terugbrengt tot eenduidig antwoorden. Het maakt het laboratoriumwerk eenvoudiger en minder tijdrovend. Het softwarepakket, NGSengine® en de reagentia (IVD diagnostica) worden door Genome Diagnostics vervaardigd en wereldwijd verkocht door distributeurs.

Genome Diagnostics BV

Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

NGSengine overview

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact