Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Geldvoorelkaar.nl, 71e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Crowdfunding: het nieuwe investeren & financieren

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl legt de basis voor een noodzakelijke verandering binnen de financiële wereld. Inmiddels heeft dit bedrijf in meer dan 500 financieringsaanvragen bemiddeld tussen zowel particuliere als zakelijke kredietnemers en investeerders. Een groot deel van de kredietnemers zijn mkb-bedrijven en start-ups. Er is voor meer dan € 30 miljoen geïnvesteerd in de eigen economie en we verwachten eind 2014 € 70 miljoen te bereiken.

Minder krediet

Zoals bekend kunnen banken al geruime tijd minder krediet verstrekken. Dit is een groot probleem voor de Nederlandse economie dat voor een groot deel afhankelijk is van innovatie en ontwikkeling van het mkb. Ook voor de export zijn Nederlandse ondernemers een cruciale factor. Zonder financiering van deze partijen ontstaat er in Nederland een fundamenteel probleem.  

Via kleine bedragen naar groter doelkapitaal

Investeerders beleggen veelal kleine bedragen die samen resulteren in een groter doelkapitaal. Dit gebeurt na zorgvuldige screening van de kredietaanvrager en zijn bedrijf. Door de wijze waarop Geldvoorelkaar.nl haar screening toepast, is zij het meest professionele en innovatieve platform in Nederland. Het platform heeft een vergunning van de AFM èn is inmiddels uitgegroeid tot het grootste crowdfunding platform voor het mkb in de Eurozone.

Marketingkracht van crowdfunding

Crowdfunding bestaat al eeuwen. Collecteren is wellicht het bekendste voorbeeld. De vorm waarin Geldvoorelkaar.nl crowdfunding toepast is relatief nieuw. Dit is de vorm waarin de verschillende kredietnemers en investeerders via een online platform bij elkaar komen. Geldvoorelkaar.nl bemiddelt daarbij met het faciliteren van annuïtaire leningen. Inmiddels is de nieuwe situatie ontstaan dat ondernemers die op de hoogte zijn, geneigd zijn hun financieringsaanvraag bij hun bank over te slaan. Zij kennen de succesverhalen van andere ondernemers over snelle funding en begrijpen de marketingkracht van crowdfunding.

Geldvoorelkaar.nl

Rhenen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Geld voor elkaar

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact