Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Forever&Ever BV, 84e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Gifvrije hortensia’s in aantocht

Forever&Ever wil breken met het gebruik van chemische middelen in de teelt van hortensia’s. Het merk heeft nu een biobased middel in handen om de groei op een natuurlijke manier te beïnvloeden, in combinatie met een ander teeltregime. Na een ontwikkelperiode van drie jaar is het gebruik van chemische middelen een hoge uitzondering geworden die alleen in geval van nood nog wordt toegepast. De ambitie is om de hoeveelheid chemie te reduceren naar nul.  De tuinplanten kunnen met het biobased middel vele malen schoner en milieuvriendelijker gekweekt worden, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit.

Geen schadelijke chemische residu’s

Op hortensia’s van Forever&Ever zijn geen schadelijke chemische residu’s meer aanwezig, zo blijkt uit onafhankelijke tests. Daarmee wordt ingespeeld op de groeiende internationale behoefte aan gifvrije planten. Tuinplanten van Forever&Ever worden op dit moment verkocht in Europa en Rusland.

Nieuwe manier van telen

Het biobased middel moet worden ingezet in combinatie met een nieuwe manier van telen. In de hortensiateelt worden al jaren vaste schema’s gehanteerd bij teelt en spuiten. Dat zal moeten veranderen, door meer te letten op tijdstippen en hoeveelheden bij het watergeven en door een ander bemestingsregime in te zetten. Op die manier ontstaan planten die van nature sterk zijn en in alle rust kunnen volgroeien. Ze vertonen dan geen vreemd groeigedrag en zijn minder vatbaar voor ziektes.

Forever&Ever BV

Logo Forever&Ever Udenhout

Facebook Twitter 

Website

Hortensia's

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact