Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Foreco, 24e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Alternatief voor tropisch hardhout

Innovatie en duurzaamheid staan bij Foreco BV hoog op de agenda. Het bedrijf uit Dalfsen is al ruim vijftien jaar betrokken bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van houtverduurzaming want de bouwsector vraagt steeds vaker naar duurzame en hernieuwbare bouwmaterialen. Projectontwikkelaars, woningbouwcoöperaties en architecten zoeken nieuwe milieuvriendelijke producten met brede toepassingsmogelijkheden.

Duurzaam verbouwd dennenhout

NobelWood® is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout op basis van FSC-naaldhout en biopolymeren uit suikerrietstengels. Van duurzaam verbouwd dennenhout wordt zo een hoogwaardige, 100% biologische variant gemaakt met DUBOkeur®. Het hout is onderhoudsvrij en afkomstig van snelgroeiende plantages.

Rietsuikerstengels

Het hout word geïmpregneerd met in water oplosbare biopolymeren, afkomstig van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging versterken en verduurzamen de biopolymeren de houtcelwanden. In het hout vindt een reactie plaats waardoor de kwaliteit eigenschappen van het hout sterk verbeteren. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit en gedraagt zich als teak. NobelWood® is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

Foreco

Dalfsen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Hand houdt stuk Nobelwood van Foreco vast

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact