Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FOODLOGICA, 32e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Groen transport in de stad

Voedsel bij de klant in de binnenstad brengen op een schone manier, zonder vervuiling en zonder file. Dat verzorgt het Amsterdamse FOODLOGICA met ‘Last mile logistics’, haar gespecialiseerde logistieke dienst. De bezorging gebeurt met elektrische bakfiets. De fiets wordt opgeladen met zonne-energie. De zonnepanelen die daarvoor nodig zijn, staan op een verplaatsbare unit en functioneert los van het elektriciteitsnet. Deze combinatie maakt de logistieke dienst van FOODLOGICA duurzaam en extra flexibel. Ideaal om te gebruiken in stadscentra.

Filosofie

FOODLOGICA heeft op een vernieuwende manier gekeken naar de vervoersstroom die ons voedsel op ons bord brengt. De traditionele manieren van transport zorgen voor veel vervuiling wat de leefbaarheid in de stad aantast. Het  ‘Last mile logistics’ systeem maakt de laatste kilometers die ons voedsel aflegt schoon! Dit sluit aan bij de filosofie van veel streekproducenten en horecabedrijven die FOODLOGICA als klant heeft.

Kosten

De klant betaalt een basisprijs voor de transportservice plus een bedrag voor het aantal stops en de afgelegde kilometers. De bakfietsen zijn mooi vormgegeven en hebben adverteerruimte op de buitenzijde. “FOODLOGICA is groen en er is geen vervuiling. De prijs is goed, de fietsen zien er goed uit, de reactietijd is snel en de eigenaar is vriendelijk. Wat heb je nog meer te wensen?” aldus één van de klanten.

FOODLOGICA

Logo Foodlogica Amsterdam

Website

Foodlogica containers en bezorgfietsen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact