Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Hoe gemaksvoeding ook gezond kan zijn

Foodbasics runner-up MKB Innovatie Top 100

Al vele jaren is er aandacht voor minder suiker, minder zout, minder vet en koolhydraten in voeding. Vaak komen er dan andere smaak- en vulstoffen voor in de plaats. FoodBasics uit Aalden zocht naar een manier om de gehele vrucht te gebruiken. van groenten, fruit, peulen, noten en zaden, en hier gezonde gemaksproducten van te maken. Uitdaging is om niet alleen iets gezonds en smaakvols te maken, maar ook te zorgen dat het verwerkbaar is op productiemachines, zodat de prijs ook acceptabel wordt.

In zijn geheel

Welvaartsziekten worden mede veroorzaakt door het eten van teveel en ongezond voedsel, dat steeds en overal aangeboden wordt via horeca, kiosken, supermarkten, de bedrijfskantine  en ook de eigen keukenla. Meer verse groente en fruit eten, en minder koolhydraten, is vaak de goedbedoelde boodschap. Maar consumenten blijven op zoek naar gemakkelijk en snel klaar te maken producten. FoodBasics, dat al decennia actief is in de voedingsindustrie, zocht naar nieuwe oplossingen om meer gezonde landbouwproducten in zijn geheel te verwerken in veel gebruikte producten als brood, crackers en cake- en pannenkoekenmix.

Nieuwe markten

Het ontwikkelen van deze serie is een manier om nieuwe markten aan te boren. TastyBasics maakt het makkelijker om toch genoeg groente, en fruit binnen te krijgen. Het aandeel nuttige nutriënten is veel hoger dan in standaard eindproducten. Een bekende slogan die van toepassing is: niet vullen maar voeden. Net zo lekker en perfect passend bij wat het lichaam nodig heeft, aldus FoodBasics. Sinds begin 2017 liggen de producten o.a. bij een groot aantal vestigingen van Albert Heijn.

FoodBasics

Logo TastyBasicsAelderstraat 1
7854 RN Aalden
Telefoon: 06 132 42 939

Facebook  

Website

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact