Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Fonkels, 10e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Meest duurzame on-the-go drinkbeker

Miljarden kartonnen drinkbekers belanden jaarlijks bij het afval. Dit heeft een aanzienlijke impact op het milieu. De bekers zijn namelijk gecoat met een kunststof laag, die de recycling bemoeilijkt. De Pop-Up Cup is echter zo gemaakt dat na gebruik het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden zijn. Een zeer duurzame oplossing dus voor drinkbekers voor eenmalig gebruik.

Kartonnen doosje

De Pop Up Cup is een on-the-go drinkbeker waarbij een kartonnen doosje met een zakje is gecombineerd. De drinkbeker is afsluitbaar en lekvrij. Een deksel is niet nodig. De materialen zijn na gebruik eenvoudig te scheiden voor een optimale recycling. Hierdoor wordt een maximale milieuwinst bereikt.

Slimme drinkverpakking

De slimme drinkverpakking wordt plat geleverd. Het doosje opent zich automatisch wanneer je het aan de zijkant samenknijpt. Even vullen, de bovenkant samenvouwen en tot slot een rietje door het gaatje in de bovenkant. Deze FSC gecertificeerde verpakking is zeer duurzaam.  De Pop-Up Cup gebruikt minimale ruimte voor opslag, transport en afval. De volgende stap is een drinkbeker met een composteerbaar zakje en gerecycled karton.

Huidige foodtrends

De Pop-Up Cup is iets meer dan een jaar geleden op de markt gebracht en sluit aan op de huidige foodtrends: duurzaamheid, recycling, de circulaire economie, gemak, thuisbezorgen en gebruiksvriendelijkheid. De drinkbeker ligt in de schappen van de Sligro en kan ook besteld worden via de webwinkel van Fonkels. Een mooi duurzaam alternatief dat goed anticipeert op het aankomende Europese verbod op plastic wegwerpartikelen als borden, bestek en rietjes.

Fonkels

Fonkels logoBemmel

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Pop Up Cup van Fonkels

Folmer Zijlstra

Folmer Zijlstra

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact