Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Focus Cura Groep BV, 13e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Blended HomeCare: techniek ondersteunt zelfstandig thuis wonen

Ouderen en chronisch zieken blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Ze voelen zich het prettigst in hun eigen vertrouwde omgeving. Deze wens van cliënten sluit verrassend goed aan bij de opgave van zorgaanbieders om hun sterk stijgende zorgkosten te reduceren. Maar dan moet de zorg op afstand wel aan alle kwaliteitseisen voldoen. Focus Cura Groep biedt met haar Blended HomeCare technologische oplossingen waardoor ouderen en chronisch zieken zelfstandig thuis kunnen blijven.

Virtueel en fysiek

'Blended Homecare'  zorgt er voor dat cliënten 24/7, waar ze zich ook bevinden thuiszorg tot hun beschikking hebben. Dit lukt door een combinatie van zorg via videoverbindingen, geavanceerde alarmsystemen en zelfredzaamheid door thuismetingen van bijvoorbeeld bloeddruk en gewicht. Blended HomeCare zorgt ervoor dat fysieke en virtuele zorg elkaar handig afwisselen. Virtueel kan de gebruiker altijd contact opnemen met de thuiszorg. Wachten met vragen of klachten tot de thuiszorg langskomt,  behoort dus tot het verleden. En de hulpverlener kan de cliënt beter monitoren, en snel actie ondernemen als dit nodig is.

Diverse apps

Om het systeem mogelijk te maken ontwikkelde de Focus Cura Groep divers Apps voor de IPad met beveiligde verbindingen. Zo is er de BeeldbelApp voor overleg met de thuiszorg, de Thuismeetapp om de metingen door te geven en de SOSAlarmapp voor acute situaties. Apple zelf is onder de indruk en nam het initiatief op in het iBook ‘iOs in Healthcare’, als wereldwijd succesvoorbeeld van innovatieve zorg.

Focus Cura Groep BV

Logo Focus Cura Driebergen-Rijsenburg

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact