Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FlowerWatch BV

Slimme sticker controleert versheid van bloemen

Vaasleven is een begrip dat leidend is voor de hele keten van kweker tot detaillist. Het doel is dat de consument zo lang mogelijk, minimaal zeven dagen, geniet van een boeket bloemen op tafel. Na het oogsten van de bloemen zijn er veel momenten en factoren die het vaasleven beïnvloeden. Momenten als opslag, transport en overslag moeten nauw op elkaar afgestemd zijn. Factoren als tijd en temperatuur zijn cruciaal in het verouderingsproces en dus kwaliteit van bloemen.

Optimaal vaasleven

Om te zorgen dat bloemen nog een optimaal vaasleven hebben, heeft dit bedrijf uit Roelofsarendsveen de  Watch-itT label bedacht, een intelligent groen gepatenteerd stickertje dat tijdens het transport alle graaduren (temperatuurblootstelling) telt. Gaat er meer dan één dag vaasleven verloren dan kleurt De Watch-itT sticker rood! In één oogopslag is te zien hoe vers de bloemen zijn.

Zeetransport van bloemen

Flowerwatch neemt tevens deel aan het GreenCHAINge project, dat het transport van bloemen naar Nederland duurzamer, milieuvriendelijker en goedkoper te laten verlopen. Over zee in plaats van via het luchtruim!  In oktober 2013 heeft de minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp de haven van Mombassa bezocht om zicht daar te laten voorlichten over het zeetransport van bloemen van Kenia naar Nederland. Flowerwatch BV werkte nauw samen met Dillewijn-Zwapak.

FlowerWatch BV

Roelofarendsveen

  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact