Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FlexSol Solutions, 80e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Zon maakt straatverlichting groen

Bang in het donker en geen stroom bij de hand? Plaats dan een lichtmast van FlexSol Solutions. Hun Soluxio is een lantaarnpaal die werkt op zonne-energie. De zonnepanelen zitten in de mast zodat een stroomaansluiting niet nodig is. Dat maakt de plaatsing van de mast eenvoudig. De Soluxio werkt autonoom en is dus niet vatbaar voor stroomstoringen. Door de zonnestroom is de lantaarn de meest groene vorm van straatverlichting.

Smart cities

De Soluxio zit vol met techniek. Ten eerste natuurlijk de unieke cilindrische zonnepanelen, die in de mast geïntegreerd zijn. Een lithiumaccu zorgt ervoor dat het licht ook in het donker en op regenachtige dagen blijft branden. Via een handige draadloze aansluiting is de lantaarnpaal op afstand te monitoren. Hierdoor zijn de operationele kosten laag en is het onderhoud beter in te plannen. In de paal is ruimte voor smart-city-technologie, bijvoorbeeld een WiFi-punt, weerstation, camera, bewegingsdetector of decibelmeter. De straatverlichting kan dan helpen bij het monitoren van verkeersstromen, luchtkwaliteit en geluidsoverlast.

Op maat

FlexSol Solutions levert meerdere configuraties en kan, indien gewenst, elke lichtmast op maat maken. De hoogte van de mast kan reiken van 3 tot 12 meter. Er zijn diverse armatuurtypes mogelijk en de paal is eenvoudig in elke bodemsoort te plaatsen. Ook werkt de verlichting dynamisch. De lichtsterkte kan zich bijvoorbeeld aanpassen aan de hoeveelheid verkeer. In de praktijk gebeurt dit nu langs de N211 in de provincie Zuid-Holland.

FlexSol Solutions

FlexSol Solutions logoDelft

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Soluxio solar lichtmast,  een lantaarnpaal op zonne-energie.

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact