Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FleetGO BV, 86e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Autodongle versimpelt rittenregistratie

Met de FleetGO OBD Dongle kunnen autobezitters hun voertuig koppelen met een online cloud en hun eigen smartphone. De dongle is te gebruiken voor kilometerregistratie, GPS tracking, analyse van rijgedrag en het uitlezen van OBD foutcodes. Alle ritten worden automatisch genoteerd en – via een eigen verbinding en simkaart – doorgegeven aan de FleetGO server. Omdat alle ritten nauwkeurig worden bijgehouden kan er een sluitende verantwoording richting de Belastingdienst mee worden gemaakt.

Foutcodes van voertuig uitlezen

De dongle werkt in alle auto’s die vanaf 2001 van de productieband zijn gerold, en wordt gekoppeld aan de OBD-diagnosestekker van het voertuig. Daarmee zijn ook de accustatus en eventuele foutcodes van het voertuig uit te lezen.

GPS-tracker

Met de GPS-tracker is de locatie van de auto altijd real-time zichtbaar te maken op de kaart. Daar kunnen ook plekken worden gemarkeerd. Zodra de auto arriveert op een bestemming of buiten een bepaald gebied komt, volgt een notificatie. Ook wordt het rijgedrag geanalyseerd vergeleken met gegevens uit de cloud. Dat levert de gebruiker tips op om veiliger en zuiniger rijden. Het kan een besparing van 10 tot 15 procent op brandstofstofkosten opleveren. Wanneer verschillende voertuigen worden beheerd kan er een scorekaart worden gemaakt van het rijgedrag. De minder bekwame bestuurders kunnen zo gestimuleerd worden hun gedrag aan te passen. FleetGO biedt een veilige backup van de gegevens voor een periode van tien jaar.

FleetGO BV

Logo FleetGo Hattem

Facebook Twitter 

Website

Weergave FleetGo app op smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact