Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Fiberneering Technology Development, 95e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Fiberneering maakt 3D-printen van vezel versterkte kunststof mogelijk

Er zijn al vele toepassingen voor lichte en sterke composietmaterialen in sterk uiteenlopende branches zoals luchtvaart, windenergie, automotive en de maritieme sector. Ook artikelen zoals tennisrackets en carbon racefietsen zijn bekende voorbeelden. Het is het jonge ingenieursbureau Fiberneering gelukt om dergelijke vezel versterkte elementen op een slimme manier via 3D-printing te produceren. Op deze techniek heeft men tevens octrooirechten verkregen. De omzet begint in 2017 stevig op gang te komen.

FRP3D-techniek

3D printen heeft grote voordelen vanwege flexibiliteit qua productie en de mogelijke product geometrie. Via kleine aanpassingen is snel een nieuw product volgens specifieke wensen te leveren bij de klant. Tot nu toe bestaan 3D-toepassingen vooral uit homogene materialen van kunststof, keramiek of metaal. De FRP3D-techniek (“Fibre Reinforced Printing”) maakt het mogelijk om ook voor grote, lichtgewicht composiet constructies de voordelen van 3D-techniek toe te passen.

Toekomstperspectief

Fiberneering is opgestart door een groep ingenieurs met verschillende achtergronden die houden van technische uitdagingen. Het bedrijf is vooral actief met productontwikkeling en procesbegeleiding voor klanten die composietmaterialen produceren. De ontwikkelde 3D-techniek maakt het in de eerste plaats mogelijk om meer te kunnen bieden voor deze klanten, en om deze techniek in de praktijk verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn de octrooirechten uiteraard interessant om in deze internationaal sterke groeimarkt met veel toekomstperspectief een solide positie te bemachtigen.

Fiberneering Technology Development

Logo Fiberneering Technology Zwolle

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Fiberneering maakt 3D-printen van vezel versterkte kunststof mogelijk

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact