Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FiberCore Europe BV, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Sluisdeuren van vezelversterkte kunststof: licht, duurzaam en oersterk

FiberCore Europe is dé specialist in dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor civiele sector. FiberCore Europe gebruikt hiervoor haar geoctrooieerde InfraCore® technologie. Deze is speciaal ontwikkeld voor zwaar te belasten composiet (vezelversterkte kunststof) draagconstructies.

Composiet

FiberCore heeft sluisdeuren gemaakt met de speciale InfraCore®Inside technologie, hierdoor zijn de deuren licht, duurzaam en gemakkelijk hanteerbaar en gemakkelijk te plaatsen. Ook is het composiet eenvoudig te bevestigen aan het stalen bewegingswerk. De deuren van composiet kennen een zeer lange levensduur en zijn niet gevoelig voor roest of rot, zoals bij traditionele deuren vaak het geval is. De deuren worden voorzien van een beschermlaag, waardoor de deuren onderhoudsarm zijn. Onderzoek wijst uit dat vezelversterkte kunststof een uitstekend alternatief is voor hout en staal. In vergelijking is vezelversterkte kunststof tien keer sterker en scoort gemiddeld drie keer beter qua CO2-emissie en energieverbruik dan beton en staal. Met een levensduur van 100 jaar gaan zij ook nog eens drie keer langer mee.

Vernieuwend en origineel

De sluisdeuren zijn vernieuwend en origineel door de InfraCore®Inside-technologie. Het is voor het eerst mogelijk om sluisdeuren te realiseren van vezelversterkte kunststof. De sluisdeuren van vezelversterkte kunststof zijn op elk gebied dan ook initieel concurrerend met deuren van hout en van staal. De verwachting is dat InfraCore®Inside het derde constructiemateriaal gaat worden naast staal en hout.

FiberCore Europe BV

Logo FiberCore Europe Rotterdam

Twitter  LinkedIn YouTube

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact