Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Ferro Techniek BV, 36e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Instant heater bespaart veel energie

De Flow Through Heater mkII (FTH) is een verwarmingsmodule waarbij een boiler simpelweg overbodig is. Warmte opslag (en dus onnodige energie verslinden) is niet meer aan de orde. De FTH mkII is een instant heater die veel energie bespaart in elektrische apparaten. Water wordt op hoge snelheid door een spiraal langs een verwarmingselement gestuurd en verwarmt zo zeer snel het water.

Compact en snel

Een roestvaststalen spiraal geleidt water over het verwarmingselement. Het water in deze spiraal heeft een zeer grote snelheid (1.5 meter per seconde) en is daardoor erg turbulent. Dit maakt het mogelijk het water snel tot 95°C te verwarmen zonder dat het gaat koken. De zo ontstane doorstroomverwarmer is zeer compact. Op een klein element (80mm doorsnede) kan veel vermogen worden overgedragen (2300W). De FTH module bestaat uit een verwarmingselement, RVS kanaalplaat, elektrische contacten, wateraansluitingen, temperatuursensoren, enz.

LCA

TNO heeft voor Ferro Techniek een Life Cycle Assessment (LCA) uitgevoerd waarbij de Flow Through Heater is vergeleken met bestaande verwarmingselementen zoals een mini boiler van 250 ml en een thermo Block. Hierbij kwam de FTH mkII als beste uit de test.

Ferro Techniek BV

Doetinchem

 Twitter LinkedIn

Website

Heater Ferro Techniek

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact