Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Factory Zero BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Sneller en goedkoper gasloos wonen

Helemaal van deze tijd. Dat is de iCEM (Integrated Climate and Energy Module). Deze door Factory Zero ontwikkelde dakkap combineert bestaande producten en componenten op een slimme manier. De installatie onderscheidt zich door haar compactheid, plug- and play aanpak, de monitoring en de aansturing met slimme algoritmes. Daarmee is het een oplossing om gasloos wonen sneller en goedkoper in zowel nieuwbouw als bestaande woningen mogelijk te maken en een forse CO2 besparing te realiseren.

Geen geluidsoverlast

De kast van nog geen vierkante meter past in iedere laagbouwwoning. De speciale dakkap werkt de warmtepomp weg en past in zowel een horizontale als een verticale solargrid. Door de plek op het dak, slimme aansturing en het lage vermogen is er geen geluidsoverlast. Bij goed geïsoleerde woningen zal de installatie door de efficiency van de warmtepomp zelfs in koude winterdagen niet meer vermogen dan een koffiezetapparaat gebruiken om de hele woning warm te houden en van frisse gezonde lucht te voorzien. Zo ontstaat er geen probleem in het elektriciteitsnet en is een zeer lage energierekening gegarandeerd.

Klaar voor de toekomst

Vergaande integratie van losse bouw- en installatieproducten, geassembleerd met slimme smart-industry technologie in de fabriek en gemonteerd op de bouwplaats zijn de toekomst in de bouw. De iCEM past geheel in dit plaatje en is klaar voor deze toekomst. Door op gestandaardiseerde manier modules te bouwen in de fabriek biedt het ook nog eens een oplossing voor de leegloop van vakmensen op de bouwplaats.

Factory Zero BV

Factory Zero logo Tiel

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact