Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Eyedog, 37e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Verdwalen in grote complexe gebouwen is verleden tijd met behulp van Eyedog

We kennen het allemaal: navigatiesystemen om met je auto op de plaats van bestemming te komen. En binnen? Auto-navigatiesystemen werken daar niet. De weg vinden binnen een gebouw zoals een ziekenhuis, luchthaven, mall, etc, is voor veel mensen een cognitief intensieve taak. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat mensen de weg wijzen met behulp van plattegronden niet werkt. Maar hoe dan wel? Eyedog werkt zoals mensen van nature gewend zijn de weg te vinden. “Bij het tankstation naar links, bij het rode gebouw naar rechts, etc. Als men op deze wijze uitleg krijgt zullen mensen denkbeeldige foto’s in hun hoofd nemen van de herkenningspunten. Zo werkt Eyedog ook. Je smartphone vertelt de weg met behulp van foto’s. Altijd wordt de kortste route getoond (tenzij ongewenst) en kunnen mindervaliden navigeren langs routes zonder (rol)trappen.

Eenvoudig te beheren

Grote gebouwen veranderen continue. Verhuizingen van poli’s, museumstukken, winkels, of het afsluiten van gangen en liften ivm onderhoud. Het kan allemaal in een handomdraai gewijzigd worden. De gebruiker heeft altijd de laatste gegevens tot zijn beschikking en zal dus niet voor een kapotte lift komen te staan.

Unieke robotica technologie

Het is niet nodig voor het gebouw om dure en onderhoudsintensieve externe apparatuur aan te schaffen. Daarbij gebruikt het systeem geen internet waardoor het ook in de diepste krochten van elk gebouw blijft werken. De robotica technologie stelt de beheerder eveneens in staat informatie te vergaren over het gebouwgebruik. Uiteraard met in achtneming van de privacywetgeving.

Wetenschappelijk onderzoek

Eyedog is in 2014 opgericht door Delftse wetenschappers en werkt in promotieonderzoeken op het gebied van Human Computer Interaction en AI nauw samen met de Universiteit Gent en de ETH Zurich. Het systeem wordt momenteel toegepast in zo’n 20 gebouwen in VS, Spanje, VK, Nederland, België, Oostenrijk en het Midden-Oosten.

Eyedog

Logo Eyedog Culemborg

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Smartphone met Eyedog wayfinding

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact