Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Explicit Fashion BV, 61e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

GUMSHOE: sneaker met een zool van kauwgom.

Ieder jaar komt er 1,5 miljoen kilo kauwgom op de straten van Amsterdam terecht. Dat is vervelend als je er in trapt. Xplcstudios is er in geslaagd een sneaker te maken met een zool van gerecycled kauwgom. Ook de zool ruikt naar kauwgom en is dus een bijzondere combinatie.

Kauwgom op straat

Veel mensen eten kauwgom. Maar als je het kwijt wilt, waar laat je het? De straat is dan een geliefde plek om kauwgom kwijt te raken. Het resultaat is dat veel straten vol liggen met kauwgom.  Deze kauwgom heeft 20 tot 25 jaar tijd nodig om te vergaan. Gemeenten zijn dan veel geld kwijt om deze kauwgum te verwijderen.

De oplossing

Amsterdam heeft gezocht naar een oplossing. Via een reclamebureau is samenwerking gezocht met Gum-Tec, een bedrijf in Engeland dat kauwgom hergebruikt. Samen met Explicit Wear en XPLCStudios is een sneaker ontwikkeld met de zool van kauwgom. Bijzonder hierbij: de kaart van Amsterdam staat op de zool.

Gum-drop points

Kauwgom moet ook ingezameld worden. Dus zorgen Gum-drop points bij scholen er voor dat de kauwgom wordt ingezameld. En dan weer wordt hergebruik in de zolen van een nieuwe gumshoe. De cirkel is rond en Amsterdam heeft minder vervuiling.

Explicit Fashion BV

Logo Explicit FashionLandsmeer

Website

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact