Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Excellent Products BV, 80e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Vastsjorren met een functionele verpakking

Voor koelkasten, wasmachines en alles dat goed moet worden vastgesjord bij transport biedt Excellent Products een milieuvriendelijke twee-in-een oplossing. Spanbanden van het bedrijf worden niet geleverd in lastig te openen blisterverpakkingen, maar op gerecycled karton. Wanneer de band is uitgepakt, blijft de verpakking functioneel. Het kan in twee delen worden ingezet als hoekbeschermer. Dit om schade te voorkomen aan het te vervoeren object.

Recyclebaar alternatief

Met deze vinding wil Excellent Products een bijdrage leveren aan het milieu. Het veelvuldig gebruik van spanbanden in de transportsector levert veel afval op. Door een recyclebaar alternatief te bieden wordt de hoeveelheid plastic verminderd. Daarbij neemt de open kartonnen verpakking minder plaats in dan een plastic blisterverpakking. Zo passen er meer producten in één doos en wordt ook hier op transport en milieu gespaard. De spanband is in de kartonverpakking ook beter zichtbaar en voelbaar dan in plastic.

Oog voor welzijn van medewerkers en milieu

Excellent Products levert spanbanden, snelbinders, sleepkabels en afdeknetten en exporteert naar Europa, Japan, Thailand en Canada. Het bedrijf produceert behalve in Hoorn ook in Vietnam. Daar is de doelstelling om te groeien naar 300 medewerkers, waarvan driekwart vrouw. Het bedrijf bindt zich daarbij aan de BSCI (Business Social Compliance Initiative) gedragscode, met oog voor het welzijn van medewerkers en milieu.

Excellent Products BV

Logo Excellent Products Hoorn

 Twitter 

Website

Monique Ansink

Monique Ansink - Foto Martin Mooij

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact