Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Evidos - Ondertekenen.nl, 31e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Evidos - www.ondertekenen.nl maakt het digitaal ondertekenen gemakkelijker

Evidos, evidence in online services, staat voor digitale bewijskracht. Dezelfde digitale bewijskracht op het Internet als op papier, voor consumenten en bedrijven, daar staan wij voor! Al 10 jaar is Evidos (inter)nationaal expert op het gebied van digitale identiteit en rechtsgeldige transacties.  Evidos bouwt sinds de oprichting in 2008 gestaag aan geïntegreerde oplossingen voor bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare, handige systemen op het gebied van digitale identificatie en ondertekenen. Al snel bleek dat klanten niet alleen graag goed geadviseerd werden, maar dat ze vooral ook behoefte hadden aan goed werkende oplossingen. De behoeften van klanten bleken uiteenlopend, variëren van het ontwikkelen van een ondertekentablet voor het mobiel plaatsen van handtekeningen tot het geautomatiseerd waarmerken van grote hoeveelheden uitgaande documenten. Sinds 2013 leveren ze met Ondertekenen.nl – Signhost.com een online clouddienst om makkelijk, voordelig en rechtsgeldig documenten te laten ondertekenen en klanten te identificeren.

Samenwerking in de keten

Digitale bewijskracht en betrouwbaarheid van identificatie is een belangrijke ontwikkeling voor bedrijven en overheden en de verdere digitalisering. Bij digitale bewijskracht gaat het niet alleen om betrouwbaarheid en veiligheid, maar ook om kosten en gebruiksgemak. Elke administratieve handeling die beter beveiligd en gemakkelijker kan worden uitgevoerd betekent winst in de document-keten. Voor een goede bewijskracht en handtekening is de belangrijkste vraag “Wie is het?” Met ondertekenen.nl – Signhost.com worden koppelingen gelegd met bestaande identificatiesystemen zoals DigID, eHerkenning en IDIN, tevens is integratie mogelijk met betaalsystemen zoals IDEAL. Ondermeer verzekeraars, overheid, onderwijs, vastgoed en de uitzendsector laten dagelijks documenten ondertekenen met de juiste bewijskracht. Inmiddels worden jaarlijks meer dan een miljoen transacties verwerkt, direct vanuit het portaal van ondertekenen.nl of via een API koppeling aan eigen administratieve systemen.

Europese uitbreiding en BlockChain

Evidos is met deze digitale diensten marktleider in oplossingen voor de elektronische handtekening. Het bedrijf staat niet stil, en werkt graag samen met ICT-partners om de ondertekentool eenvoudig te koppelen aan andere software of cloudtoepassingen. Onder de noemer Signhost.com wordt gewerkt aan een verdere Europese uitbreiding. Tevens wordt geëxperimenteerd met de nieuwe technieken die Block-Chain kan bieden. Evidos zoekt nadrukkelijk de samenwerking met andere partners in digitale administratieve, juridische en financiële ketens.

Evidos - Ondertekenen.nl

Logo Evidos Haarlem

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact