Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Evalan BV, 80e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

SensiStep, slimme sandalen helpen sneller revalideren

SensiStep is een systeem dat patiënten helpt tijdens het revalideren na een heup-, enkel- of beenoperatie. Het begeleidt deze patiënten naar een optimaal belastingspatroon. Met SensiStep wordt de belasting continue gemeten, ook tijdens revalidatie thuis. SensiStep geeft direct feedback. Het is het enige mobiele systeem waarmee zorgprofessionals, zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten, inzicht krijgen in de wérkelijke belasting die patiënten op hun been uitoefenen tijdens revalidatie. Er bestaan stationaire systemen, maar deze zijn erg duur en alleen beschikbaar in oefenzalen bij gespecialiseerde centra.

Onderdelen communiceren draadloos

Het SensiStep systeem bestaat uit een aantal onderdelen die draadloos via Bluetooth, Bluetooth Low-Energy (BLE) of Wi-Fi met elkaar communiceren. De patiënt krijgt een paar sandalen met een innovatieve dunne krachtsensor in één van die sandalen. Deze registreert de axiale belasting op de hiel van de patiënt. Ook wordt een apparaatje geleverd, de Sensi, dat de patiënt bij zich draagt. Sensi verwerkt de belastingsgegevens van de sensor en geeft tegelijkertijd feedback aan de patiënt. De zorgverlener ontvangt een tablet met de StepApp. Hiermee kan de zorgverlener de instellingen aanpassen, zoals de doelbelasting, en de geregistreerde gegevens bekijken in grafieken. De zorgverlener kan daarnaast een webportal gebruiken om de gegevens met elkaar te vergelijken.

Sneller revalideren, ontlasting zorgsector

Met SensiStep kunnen patiënten sneller revalideren en daarmee wordt de zorgsector minder belast. Een voorbeeld hiervan is de groep patiënten met heupfracturen, die een aantal weken in een verpleeghuis moet verblijven. Bij snelle revalidatie is dat ongeveer zes weken, maar veel patiënten doen er drie maanden over. Met SensiStep wordt de revalidatie beter gevolgd en gestuurd en daarmee wordt de gemiddelde tijd in het verpleeghuis teruggebracht. SensiStep wordt nu geleverd als complete set in een zilverkleurige koffer. Hierin vindt men vier paar sandalen, Sensi, de tablet met StepApp en het account voor de web portal. De sets worden veelal verkocht aan fysiotherapeuten en verpleeghuizen.

Evalan BV

Amsterdam

 Twitter LinkedIn

Website Evalan

Website Sensistep

Patiënt gebruikt sensistep, verzorgende volgt op tablet de vorderingen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact