Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Epic Drive, 28e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Het wiel opnieuw uitgevonden

Men zegt vaak dat je het wiel niet opnieuw moet uitvinden. Toch is dat precies wat Epic Drive wel heeft gedaan. En met succes. Het gelijknamige wieltje is namelijk tot grote dingen in staat. Niet hoger dan 16 centimeter weet deze krachtpatser met een ingebouwde elektromotor trolleys tot 500 kilogram in beweging te krijgen.

Compact en eenvoudig in te bouwen

Niet alle magazijnen en distributiecentra zijn te robotiseren. Daar gebeurt nog veel zwaar, handmatig werk bij bijvoorbeeld het picken van orders. Met een elektrische trolley met ingebouwde Epic Drive is dit werk een stuk lichter. De Epic Drive is compact en daardoor eenvoudig in te bouwen. Het gepatenteerde mechanisme is zeer precies aan te sturen en heeft een natuurlijk aanvoelende versnelling en afremming. Alles opgeteld krijg je door deze innovatie een hogere productiviteit, minder verloop en minder ziekteverzuim onder je medewerkers. Ze kunnen langer en met meer plezier hun werk blijven doen.

Epic Drive verovert de wereld

De technologie is gepatenteerd in Europa en Noord-Amerika. E-commerce partijen zoals Wehkamp gebruiken de Epic Drive. En er lopen pilots voor allerlei toepassingen in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Dit komt mede door de samenwerking met Colson, één van de grootste wielenfabrikanten van de wereld. Epic Drive gaf met recht een bijzondere draai aan een bestaand product!

Epic Drive

Logo Epic DriveAndelst

LinkedIn

Website

Portfolio Epic Drive met toepassingen van het wiel met elektromotor

Jeroen Bolt en Arno Moorthamer

vlnr. Jeroen Bolt en Arno Moorthamer

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact