Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Energy Essentials Group BV, 97e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Platform voor energie vraag en aanbod

Drie energiespecialisten uit Maastricht ontwikkelden VERTEX: een software platform waarmee de afstemming tussen vraag en aanbod in de energiemarkt wordt geautomatiseerd. Het is een slimme oplossing gebaseerd op data en algoritmes.

Complexe energiemarkt

De energiemarkt is complex en zal de komende jaren stormachtige ontwikkelingen doormaken. Er wordt veel geïnvesteerd in duurzame opwekking en slimme meters en er is goedkope import vanuit het buitenland. Maar duurzame bronnen zijn lastig te sturen. Je kunt het niet harder laten waaien of de zon extra laten schijnen als de vraag toeneemt. De markt is grillig; de energievraag is lastig te voorspellen. Er is daghandel waarbij de prijzen continu wijzigen.  In de toekomst zullen ook op consumenten-niveau de energieprijzen per uur of dag kunnen verschillen

Slimme algoritmes en open platform

VERTEX automatiseert deze processen en stelt energiebedrijven in staat om flexibel de benodigde algoritmes te ontwikkelen. Met deze wiskundige berekeningen (moet je een batterij laden, dan wel ontladen) en voorspellingsmethodieken (op basis van weersinvloeden) kan snel een beslissing worden genomen waarbij het netwerk in balans blijft.

Het platform heeft een open architectuur en is in korte tijd te implementeren binnen de IT van een energiebedrijf. Nieuwe algoritmes en scripts kunnen flexibel worden ingericht.

Het bedrijf timmert flink aan de weg en stond al 2 jaar op rij in de gazellen lijst (Financieel Dagblad) van snelst groeiende bedrijven.

Energy Essentials Group BV

Logo Energy Essentials GroupMaastricht

 LinkedIn

Website

Schematische weergave van de werking van het VERTEX software platform

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact