Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Embraceled Interactions BV, 88e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Slimme armband schakelt mensen aan elkaar

Embraceled maakt het mogelijk om op een hele laagdrempelige manier met nieuwe mensen in contact te komen en zorgt voor nieuwe ontmoeting in het échte leven. Met de slimme armband: een interconnectieve armband, voorzien van RGB-led, die de gebruiker met behulp van USB aan de computer kan verbinden. Via de website embraceled.com stelt de gebruiker de armband in door er relevante kenmerken aan toe te kennen. En als twee dragers van een armband bij elkaar in de buurt komen, lichten hun armbanden op als zij een bepaald kenmerk met elkaar gemeenschappelijk hebben.

Taking online, offline

Het idee is ontstaan vanuit de overtuiging dat er online geen vertrouwen is. Je moet daar iemand geloven op basis van lettertypes en leestekens. Embraceled wil het moment van spontane fysieke ontmoetingen stimuleren, omdat persoonlijke ontmoetingen beter werken en dus is het principe omgedraaid: taking online, offline. Er is ook een zakelijke variant ontwikkeld.

Levend led-scherm

En er is meer mogelijk: als tijdens een concert in bijvoorbeeld de Amsterdam Arena iedereen een armband draagt, kan op basis van radiofrequentie de exacte locatie van de armbanden worden bepaald. Door een fictief raster te creëren is het voor Embraceled mogelijk om het licht in de printjes van de armbanden van alle aanwezigen in een bepaalde sectie aan te sturen in een door ons gewenste kleur. Dankzij deze technologie verandert het publiek als het ware in een levend led-scherm, waarbij elke individuele bezoeker een losse pixel is. Dit stelt het bedrijf in staat om bijvoorbeeld lichteffecten, filmpjes of logo's over het publiek te projecteren.

Embraceled Interactions BV

Arnhem

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact