Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Embed Engineering BV, 33e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Airfi: ‘s werelds meest draagbare entertainment in de lucht

De Airfi van AirFi BV ontwikkeld door Embed Engineering gaat het leven in vliegtuigen veranderen. AirFi is wifi in het vliegtuig, maar zonder internet. In de handbagageruimte worden AirFi-kastjes geïnstalleerd waardoor elk vliegtuig een eigen wifi-omgeving krijgt. Er is geen zware en moeilijke installatie nodig. De AirFi heeft een eigen accu en werkt helemaal stand-alone. De ideale oplossing om reizigers meer comfort te bieden tijdens hun vlucht. De “AirFi-box” is een 100% Nederlands product, zowel de ontwikkeling als productie vindt plaats in ons land.

Spelletjes

Wifi in het vliegtuig is geen vanzelfsprekendheid. Voor een goede internetverbinding zou er bovenop het vliegtuig een satelliet moeten worden geplaatst. Dat is natuurlijk veel te kostbaar door het grote gewicht en het daarmee gepaard gaande brandstofverbruik. De AirFi is een systeem met alleen bereik in het vliegtuig en maakt entertainment tijdens korte vluchten mogelijk op een betaalbare manier. Reizigers kunnen bijvoorbeeld spelletjes doen, films kijken en magazines en kranten lezen.

Tax-free

Naast entertainment zorgt de AirFi ook voor een andere manier van tax-free verkoop tijdens een vlucht. Reizigers kunnen de artikelen via hun smartphone bestellen en bij het verlaten van de vliegtuigtrap meenemen. Dan hoeven al die spullen niet meer mee in het vliegtuig wat veel gewicht en daarmee ook brandstof bespaart. Het systeem is ook te gebruiken om bijvoorbeeld bestellingen van drankjes efficiënter af te handelen. De passagiers bestellen bij de stewardess en die kan in één ronde alle bestellingen rond brengen. Deze functie is een echte wereldprimeur en Nederlandse innovatie in de wereldwijde luchtvaart industrie.

Embed Engineering BV

Logo Embed EngineeringGroningen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

 

Airfi logoAIRFI
Hoofddorp

Website

Airfibox

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact