Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Effect.AI, 47e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Open en decentraal netwerk voor Kunstmatige Intelligentie

Het jonge, Amsterdamse bedrijf Effect.AI streeft naar een wereld waarin technologie voor goede dingen wordt ingezet en beschikbaar is voor iedereen. Zo ook voor Artificial Intelligence (AI). De ontwikkeling van deze baanbrekende technologie is nu nog in handen van een paar grote bedrijven. Voor Effect.AI is dit een ongewenste situatie en de onderneming bevordert daarom een decentrale manier voor de ontwikkeling en verspreiding van AI-technologie. Hun virtuele munt EFX en hun wereldwijde platform Effect Force staan hierin centraal.

Aan de slag met AI-technologie

Veel organisaties willen aan de slag met AI-technologie. Een drempel daarbij is het structureren van grote hoeveelheden data om hun AI-modellen te trainen. Denk aan data als tekst, spraak of video. Dit is per definitie een kostbare en tijdrovende klus. Voortaan besteed je dit soort taken uit aan Effect Force, een wereldwijd netwerk van meer dan 3000 professionals uit 90 verschillende landen. Zij gaan aan de slag met het labelen, structureren en verrijken van de data voor het trainen van jouw AI-modellen.

Virtuele munt

EFX is de virtuele munt van het Effect Force platform. Organisaties betalen hiermee de professionals die met hun data aan de slag gaan. En de munt wordt gebruikt voor het uitwisselen van AI-diensten. Of voor het huren van rekenkracht van een supercomputer voor het laten uitvoeren van hun AI-toepassingen. In dit decentrale systeem komt de betaling zonder tussenpersonen rechtstreeks bij de juiste persoon terecht. Met het open en schaalbare Effect Force platform biedt Effect.AI zo de kans voor betaald online werk aan mensen in alle (ontwikkelings)landen.

Effect.AI

Logo Effect.AIAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Schematische weergave werking toepassing

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact