Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Ecofont winnaar MKB Innovatie Top 100 2013

'Groen' lettertype: minder kosten, beter milieu

Jaarlijks maakt elke werknemer gemiddeld 11.000 printjes. Hoewel we de negatieve impact van dit hoge papier- en inktverbruik op het milieu allemaal goed kennen, was er nog geen oplossing voorhanden. Tot nu toe! Ecofont zorgt voor inktbesparing terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden wordt. Het geheim is het schieten van kleine gaatjes in de letters, die onze hersenen niet kunnen waarnemen. Het trucje leidt tot besparing van papier en inkt dat oploopt tot wel 50%.

Verbetering milieubewustzijn

Uit onderzoek aan de Braziliaanse universiteit São Judas uit São Paulo blijkt dat bedrijven na implementatie van Ecofont in hun organisatie melding maakten van een merkbare verbetering van het milieubewustzijn onder het personeel. Dat komt omdat medewerkers bij elke printopdracht worden geconfronteerd met een duurzame keuze.

Ecofont Software en Ecofont Sans

Ecofont biedt twee producten om dit 'groene' lettertype te realiseren: Ecofont Software (voor gebruik in kantooromgevingen en thuis) en Ecofont Sans (voor gebruik in kranten, magazines en bulkdata printing omgevingen). In al meer dan 35 landen heeft het bedrijf een groot aantal enthousiaste gebruikers - van thuisgebruikers tot zakelijke klanten.

Lees meer:

Ecofont

Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Alexander Kraaij van Ecofont met Top 100 special

"De media aandacht is overweldigend. Deuren gaan nu spontaan voor ons open."

Alexander Kraaij, Ecofont, winnaar MKB Innovatie Top 100 2013

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact