Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

EVAnet BV, 33e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Postkoets 2.0

Een nieuwe bushalte, waar pakjes bezorgd kunnen worden in slimme pakketkluisjes (nano hubs) en extra voorzieningen zoals een zelfreinigend toilet om OV-knooppunten aantrekkelijker te maken. Dat is de innovatie waar EVAnet mee bezig is. Met de applicatie Izipack herdefinieert EVAnet de logistieke keten voor het duurzaam leveren van pakketten. 

Optimale keten

Het startpunt van de hub is om mensen en goederen te combineren tot een optimale keten. Voordelen zijn behalve meer voorzieningen voor de reiziger, dat je als consument zelf kunt bepalen waar en wanneer jouw pakketten worden afgeleverd. Deze innovatie zorgt voor minder logistieke kilometers, minder CO2 uitstoot en extra gemak voor consumenten en gebruikers. Uitgangspunt van EVAnet is dat first- en lastmile pakketbelevering een voorziening is op loopafstand van huis of werk. 70% van de standaardpakketten kunnen in een slimme pakketkluis worden geleverd aan de randen van de dag. 

Postkoets komt weer terug

EVAnet is een van de startups uit het Startup in Residence programma van de provincie Zuid-Holland. Hierbij worden startups uitgedaagd om met de provincie innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Zuid-Holland heeft onlangs de eerste drie haltes besteld. Co-founder Walvisch denkt dat zo’n locatie ook gebruikt kan worden door inwoners om bijvoorbeeld spullen te delen en als ontmoetingsplek. “Het is eigenlijk een postkoets 2.0.”

EVAnet BV

Logo EVAnetSantpoord-Noord

Twitter LinkedIn

Website

Meerdere kleine afbeeldingen van de EVAnet toepassing voor bushaltes

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact