Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

EGG International BV, 50e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Multisporthelm voor kinderen

EGG is een multi-sport helm voor kinderen voor straat-, sneeuw- en watersport. EGG combineert een uniek Nederlands design met veiligheid, comfort en plezier. Het product is ontwikkeld met een simpele visie: het veranderen van de perceptie van gebruikers van 'ik moet een helm' naar 'ik wil deze helm'.

Veilig én leuk

In Nederland bepleiten Veilig Verkeer Nederland en de stichting Consument en Veiligheid het vrijwillig gebruik van een fietshelm bij kinderen jonger dan 10 jaar: als zij gewond raken, gebeurt dat meestal door vallen en dan kan het dragen van een helm hersenletsel voorkomen. Kinderen vinden een helm echter vaak niet leuk. EGG International komt daarom met De EGG helm.

Van prinsessenhelm tot racehelm

De EGG helm is geschikt voor verschillende straat-, sneeuw- en watersporten zoals fietsen, skiën, snowboarden, skateboarden, kitesurfen, wakeboarden en kanoën. Kinderen vinden het wel leuk om De EGG helm te dragen omdat ze de helm kunnen omtoveren naar hun eigen smaak; van prinsessenhelm tot race- of legerhelm. De EGG helm past zich aan hun activiteit aan met behulp van 'Skins' dit zijn naadloos passende hoesjes van stretch stof en 'Add-ons' (accessoires zoals een kroontje of hanenkam).

"Ik wil een helm"

Daarnaast is de F.A.S.T. veiligheidsconstructie van de helm uniek en gepatenteerd. Het product is ontwikkeld om de perceptie van de gebruikers te veranderen; van "ik moet een helm" naar "ik wil deze helm". Omdat de EGG voor meerdere sporten geschikt is hoeven er minder helmen gekocht te worden wat het product ook duurzaam maakt.

EGG International BV

Amsterdam

Website

EGG helmen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact