Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Duurzaam Bouwloket, 71e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Meer waarde en stimulans door Duurzaam Bouwloket

Er is heel veel informatie beschikbaar over nieuwe, duurzame ontwikkelingen in de bouw en energie. Maar hoe krijg je als inwoner of ondernemer gemakkelijk op een rij wat er allemaal mogelijk en betaalbaar is? Welke subsidies of stimuleringsprojecten zijn er landelijk, regionaal of in de gemeente? Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk digitaal en fysiek loket waar iedereen terecht kan.

Samen werken aan meer duurzaamheid in gebouwde omgeving

Duurzaam Bouwloket komt voort uit een afstudeeronderzoek en werd op 1 juli 2013 als pilot gelanceerd in gemeente Alkmaar. Drie jaar later zijn er al ruim 110 gemeenten aangesloten bij het loket. Gemeenten zetten het loket in als instrument om de verduurzaming van de bestaande bouw te versnellen. Het Duurzaam Bouwloket helpt gemeenten ook om te kunnen voldoen aan de afspraken die volgen uit het Energieakkoord uit 2013 tussen overheden, organisaties en bedrijfsleven. Het duurzaam bouwloket is in de eerste plaats een digitale tool om gemakkelijk wijs te kunnen worden uit het woud aan mogelijkheden om comfort en duurzaamheid in de gebouwde omgeving te vergroten. Er wordt tevens een koppeling gemaakt naar kwalitatief hoogwaardige (gecertificeerde) bedrijven uit de omgeving. Door het loket worden ook informatieavonden georganiseerd, wijkgerichte aanpakken opgezet en energieadviezen op maat.

Onafhankelijke informatie en advies

De centrale informatiebron is een website die op verschillende manieren gemakkelijk laat zoeken, er is specifieke informatie voor inwoners, ondernemers en ‘zelfbouwers’, er is onderscheid gemaakt naar meetcriteria (o.a. warmte, tocht) en soorten maatregelen en tips. Tevens is er per gemeente een pagina met informatie over relevante projecten, subsidies en bijeenkomsten.

Duurzaam Bouwloket

Logo Duurzaam Bouwloket Stompetoren

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Duurzaam Bouwloket portal

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact