Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Dutch Sustainable Development BV
80e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Van boer naar biogasleverancier

Betaprocess is een gepatenteerde techniek waarbij veel sneller en efficiënter wordt vergist. Dit resulteert in aanzienlijk hogere opbrengsten en een sterke verbetering van het rendement: tot wel 10 tot 15% hogere gasopbrengst en aanzienlijk minder digestaat (tot 50%).

Vacuüm-extrusie technologieprincipe

Betaprocess werkt volgens het vacuüm-extrusie technologieprincipe. Hierbij wordt gepureerde bio-massa in een speciaal reactievat gebracht. Onder vacuümcondities, bij een temperatuur van 60 tot 65° C, exploderen de cellen als het ware. Hierbij worden de vezels, celwanden en celmembranen uiteen gereten en krijgen bacteriën en enzymen direct toegang tot de suikers en overige inhoudsstoffen. Tevens treedt er een verandering op in de moleculaire structuur van diverse stoffen, waarbij deze vrijkomen. Dit bevordert en versnelt massale bacteriële activiteit, vergisting en de vorming van gas of ethanol.

Biobased economy

Betaprocess biedt kansen voor de agrarische sector. Het kan van de boer een producent van hoogwaardige producten maken, welke meer winst zullen genereren dan hun huidige fix-priced bulk goederen. Niet voor niets wordt de agrarische sector gezien als de motor van de toekomstige biobased economy (BBE).

Betaprocess verhoogt de opbrengst van productie-installaties voor bio-gas en bio-ethanol aanzienlijk en brengt zo rendabele exploitatie van deze energiebronnen een stap dichterbij. Daarnaast is het de verwachting dat Betaprocess op termijn ook rendabele extractie van bio-componenten uit bio-massa mogelijk zal maken. Hierdoor zullen straks belangrijke groene grondstoffen uit bio-massa gewonnen kunnen gaan worden, b.v. voor de productie van bio-plastics.

Dutch Sustainable Development BV

Wemeldinge

  LinkedIn

Website

Betaprocess installatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact