Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Dutch Sustainable Development BV,
93e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Betaprocess optimalisatie van organisch materiaal

Betaprocess van DSD is een gepatenteerde techniek waarbij de hydrolysefase van vergistingsprocessen sterk wordt verkort. Hierdoor verloopt de totale fermentatie van materiaal veel sneller en efficiënter dan voorheen. Dit resulteert in aanzienlijk hogere opbrengsten en een sterke verbetering van het rendement. Met hulp van het Betaprocess kunnen de cellen van organisch materiaal opengelegd worden voor verdere behandeling in diverse toepassingen zoals de ontwikkeling van groene chemicaliën.

Vacuüm extrusie

In het Betaprocess wordt organisch materiaal via vacuüm extrusie behandeld en worden de cellen beschikbaar gemaakt voor verdere behandeling. Deze methodiek zorgt ervoor dat dit materiaal razendsnel klaar is voor bijvoorbeeld een scheidingstechniek (vezels, proteïnes, suikers) of een fermentatiestap (butanol, glycol, ethanol), maar ook bij de verwerking van algen.

Beter rendement uit organisch materiaal

Betaprocess is, samen met de concepten die DSD ontwikkeld, een ideale oplossing om beter rendement uit uw organisch materiaal te krijgen. Bij diverse toepassingen levert dit aantoonbaar betere resultaten op, bijv. bij biogas meer gasopbrengst, minder digestaat en bij ethanol een hogere opbrengst en een lagere kostprijs. Bij extractie zijn de cellen beschikbaar voor verdere bewerking zonder hoge energetische inspanningen.

Dutch Sustainable Development BV

Wemeldinge

 Twitter LinkedIn

Website

BetaProcess Dutch Sustainable Development

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact