Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Dual Inventive Holding BV, 7e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Snel weer op de rails met Ubiquitous Rail

Urenlang oponthoud bij calamiteiten, klagende reizigers, hoge veiligheidskosten voor onderhoud… als het aan Dual Inventive ligt, behoren deze problemen binnenkort tot het verleden. De missie van dit Oisterwijkse bedrijf is namelijk om het spoorvervoer duurzamer en aantrekkelijker te maken naar de toekomst. Dit met systemen waarmee men sneller veiligheidsmaatregelen kan nemen om oponthoud voor de reiziger te minimaliseren en spoorcapaciteit voor de vervoerders te optimaliseren. Daarvoor hebben ze diverse producten ontwikkeld. De ZKL 3000 RC bijvoorbeeld, een gele metalen lans tussen de rails. Bij werkzaamheden kan men de lans ‘aan’ zetten: het sein springt op rood, naderende treinen moeten stoppen. Handig, veilig en supersnel.

Wolk boven het spoor

De nieuwste innovatie van Dual Inventive hangt onzichtbaar boven het spoor. Het is de MTinfo 3000 Cloud, een eigen, beveiligd mobiel netwerk voor haar systemen. Via dit netwerk kan men op afstand sporen blokkeren voor treinen. Maar het netwerk helpt ook om tijdig problemen te herkennen. Het monitort m.b.v sensoren die verbonden zijn met de MTinfo 3000 Cloud bijvoorbeeld de temperatuur, trillingen van de rails, de aanwezigheid van treinen etc. Interessante data die direct inzicht geeft en snel op afstand ingrijpen mogelijk maakt. Het is een open netwerk: iedereen die bevoegd is in de branche mag hierop aansluiten. Het is alomvattend, vandaar UBIQUITOUS RAIL.

Papierloos afstemmen

Hierdoor ontstaat er één centraal systeem waarin kennis gedeeld wordt. Zo kan iedereen bij gepland onderhoud zijn documenten uploaden. Het afstemmen van processen verloopt hierdoor soepel. De Cloud biedt de gebruikers bovendien een papierloos instrument voor analyses en rapportages van projecten. Met als belangrijkste doel: een optimale spoorcapaciteit in Nederland en ver daarbuiten.

Dual Inventive Holding BV

Logo Dual Inventive Oisterwijk

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Ubiquitous Rail

 

Innoveren doe je samen
"De MKB Innovatie Top 100 stimuleert het ontstaan van een netwerk om te komen tot oplossingen die ertoe doen."

Eric Groenen, Dual Inventive

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact