Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Dual Inventive, 13e plaats MKB Innovatie Top 100 2009

Zelfsignalerende Kortsluitlans (ZKL): veiligheidsysteem voor spoorwerkplekbeveiliging

Dual Inventive ontwikkelt,verkoopt, verhuurt en onderhoudt innovatieve veiligheidsproducten voor werkzaamheden in de railinfra. Het eerste product dat Dual Inventive ontwikkeld heeft, is een zelfsignalerende kortsluitlans (ZKL). Een ZKL zorgt ervoor dat een baanvak waaraan gewerkt wordt door middel van een kortsluiting als bezet wordt aangegeven, ofwel dat de seinen op rood gaan.

Webbased te volgen

Ook is het huidige product de basis voor een serie geplande doorontwikkelingen: vanaf maart 2009 zijn alle ZKL's webbased te volgen in een managementinformatiesysteem, eind 2009 is de ZKL in en uit te schakelen op afstand waardoor medewerkers minder vaak het spoor op moeten en tijdwinst boeken. Dit alles leidt tot een betere veiligheid voor spoorwegmedewerkers. Twee grote spooraannemers hebben inmiddels een order geplaatst.

Slimste bedrijf van Nederland

In 2014 is Dual Inventive genomineerd voor de verkiezing van Slimste bedrijf van Nederland. "Het Slimste bedrijf van Nederland is een MKB organisatie waar de mens met haar vernieuwingskracht centraal staat. Er wordt waardevolle en duurzame groei gerealiseerd. Deze Grootse Groei is zichtbaar in welzijn en welvaart."

Dual Inventive

Oisterwijk

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kortsluit Lans van Dual Inventive op het spoor

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact