Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Drainvast BV, 20e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Onzichtbare put zorgt voor droge voeten

De regenbuien in Nederland worden als gevolg van klimaatverandering heviger. Dit kan leiden tot wateroverlast. Met de drainstop van Drainvast wordt het regenwater bijna onzichtbaar weggevoerd zodat wateroverlast in de bebouwde omgeving tot het verleden behoort. De ‘verborgen put’ is één van de duurzame producten van Drainvast waarmee zij een maatschappelijk probleem aanpakken.

Drainstop

Water bergen daar waar het valt. Dat is de essentie van hoe de drainstop werkt. Dat gebeurt door het regenwater in de bodem te laten infiltreren. Daarvoor wordt de drainstop gecombineerd met waterpasserende bestrating. Deze bestrating laat het hemelwater door naar de bufferende fundering en vandaar infiltreert het water in de bodem. De drainstop zelf is een verborgen kolk (put) die onder het straatwerk wordt aangebracht. Hij gaat alleen bij extreme situaties in werking, dus als het waterpeil in de bufferende fundering te hoog wordt. Het water stroomt dan langzaam de drainstop binnen en wordt naar het riool of open water afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat het regenwater niet in de straatlaag komt zodat de rijbaan niet gaat verzakken. De drainstop wordt gemarkeerd door in het straatwerk een steen van een andere kleur bovenop de drainstop te plaatsen. Het straatbeeld ziet er hierdoor rustiger uit dan met allerlei roosters en putdeksels.

Bedrijf

Drainvast is een jong innovatief bedrijf uit West-Brabant met klanten in de weg- en waterbouw en bijvoorbeeld beheerders van de openbare ruimte. Zij gaan voor een milieuvriendelijke oplossing voor waterproblemen in het stedelijke gebied. Naast de drainstop hebben zij ook de drainbrick en de drainvoeg ontwikkeld.

Drainvast BV

Logo Drainvast BVKlein Zundert

 LinkedIn

Website

Schematische weergave van de werking van de drainstop

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact