Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Dr Ten BV, 60e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

De Zeezoutbatterij: schoon en goedkoop

De zeezoutbatterij is de goedkoopste en schoonste manier om energie op te slaan. De zeezoutbatterij wordt gemaakt met mineralen, koolstof, additieven en zeezout als belangrijkste component. Deze materialen zijn niet belastend  voor het milieu, de grondstoffen zijn nagenoeg oneindig voorradig en de materialen zijn recyclebaar na gebruik. Dit in tegenstelling tot de meeste andere batterijen.

Levensduur

De zeezoutbatterij wordt nog steeds verbeterd maar kent een energiedichtheid van ca. 35 Wh/kg en een materialen kostprijs van ca. 50 €/kWh, lager dan enige andere batterij. Ook kan hij meer dan 7000 keer volledig worden ontladen. Dat betekent een levensduur van 10 tot 15 jaar. De eerste demobatterijen zijn met succes onderzocht in reële applicaties. De batterij kan op maat worden gemaakt en is zeer geschikt voor de opslag van zonne-energie, windenergie en netenergie.

Opslag van zonne-energie

Deze nieuwe batterij is de afgelopen jaren ontwikkeld is door Dr Ten BV, nadat uitvinder Marnix ten Kortenaar in 2007 constateerde dat mensen in afgelegen gebieden in Afrika behoefte hadden aan een betere, goedkopere en schonere batterij voor de opslag van zonne-energie. Maar ook in de westerse wereld heeft de batterij een enorme potentiële markt. Naarmate de behoefte aan elektrisch vervoer toeneemt neemt ook de behoefte aan opslag van energie toe. Ook wordt op termijn de vergoeding op het terugleveren van energie uit Solar PV systemen afgeschaft. De zeezoutbatterij heeft de afgelopen jaren drie innovatie prijzen gewonnen (Jan Terlouw en twee Accenture Awards) en is in de top 10 geëindigd bij de Nationaal Icoon.

Dr Ten BV

Logo Dr Ten Wezep

 Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact