Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Direct Current BV, 18e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

De wissel naar gelijkstroom versnellen

Gelijkspanning op de kaart zetten. Dat is waar Direct Current BV aan werkt. Daarvoor gaan zij coalities aan met grote partijen op de energiemarkt. De afgelopen jaren hebben zij met verschillende proefopstellingen bewezen dat een elektriciteitsnetwerk op gelijkstroom een forse besparing in materiaal en energieverbruik oplevert. Stap voor stap komt een overstap van wisselspanning naar gelijkspanning dichterbij.

Gelijkstroom

Veel apparaten die wij gebruiken werken op gelijkspanning. Denk aan telefoons, een pc, TV en led. Ook de nieuwe energiebronnen, windmolens en zonnepanelen, wekken gelijkstroom op. Het huidige elektriciteitsnet levert en transporteert echter wisselstroom. Voor het gebruik van de apparaten moet deze stroom telkens omgezet worden naar gelijkstroom. Dit brengt extra kosten met zich mee. Door met de vindingen van Direct Current over te stappen op een netwerk van gelijkstroom, vallen deze kosten weg. Een voorbeeld: Een bouvardiakweker heeft zijn stroomnet vervangen door het gelijkstroomnet van Direct Current. Daardoor was 2000 kg. minder koper in elektriciteitskabels per hectare nodig en ook werd 5-10% bespaard op energie. Een volgende proeftuin is van start gegaan met gelijkspanning in een gebouw op het terrein van de TU Delft en aan de Zuidas in Amsterdam.

Markt

Direct Current heeft door eigen inzet en met eigen financiële input partijen overtuigd dat er een markt is voor gelijkspanning. Samen met hen gaan zij die markt verder ontwikkelen. Partners zijn bijvoorbeeld energieopwekkers en netbeheerders. Direct Current is daarin de kennispartner. Wereldwijd zijn zij koploper met hun expertise op het gebied van gelijkspanningssystemen.

Direct Current BV

Logo Direct Current BV Aalsmeer

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Stroom

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact