Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Deltavorm BV, 50e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Snoepproductie met betere, nieuwe stempeltechniek

De Airflow Boards van Deltavorm brengen een noviteit in de snoepfabriek. Wereldwijd worden de snoepjes nu nog in vloeibare toestand in gestempelde mallen in poederbakken gegoten met traditioneel aangestuurde poedergietmachines. Dit wordt goedkoper en preciezer met de Airflow Boards van Deltavorm.

Maximale ontluchting

Airflow Boards zijn de eerste stempelramen in de wereld die de poedergietmachines, of ook wel mogul-lines, maximale ontluchting bieden. Dat is cruciaal bij de zich herhalende stempelende beweging waarbij het stempelraam in het poeder wordt gedrukt en weer wordt teruggetrokken. Maximale ontluchting is mogelijk door het raam volledig te optimaliseren voor één specifieke stempelvorm en gietindeling.

Precieze berekening

De Mouldboard Calculator en een Mouldboard Modulator zijn ondersteunend aan Airflow Boards. De Mouldboard Modulator past een stempelraam snel en parametrisch aan op de constructie en maten van de poedergietmachine. De Mouldboard Calculator bevat een mathematisch model met alle relevante werktuigbouwkundige eigenschappen van dat stempelraam. Door de paramaters in de Calculator in te voeren, rekent deze vliegensvlug de basis voor het ontwerp van het raam uit. Uiteraard met minder verspilling en minder kosten als resultaat.

Wereldmarktleider

Deltavorm vindt zijn oorsprong vlak na de tweede wereldoorlog en ontwerpt en produceert sinds 1981 stempels voor snoepfabrikanten onder eigen naam. Het heeft zich daarmee een positie als wereldmarktleider weten te verwerven. Met deze innovatie kan zij nog jaren vooruit. 

Deltavorm BV

Logo Deltavorm BV Scharendijke

 Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact