Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bedrijven strijden om hoge notering in KVK Innovatie Top 100

Leadax, Sendo Shipping, Divitel en Medical Precision in De Stentor

De Stentor zet vier ondernemers uit de KVK Innovatie Top 100 uit de regio Overijssel en Gelderland in de schijnwerpers.

KVK presenteert 25 september 2019 de veertiende editie van de Innovatie Top 100. Zo'n vierhonderd ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf strijden er met stuk voor stuk bijzondere uitvindingen om de hoogste plaats. Daaronder: Divitel (Apeldoorn), Medical Precision (Zwolle), Sendo Shipping (Harderwijk) en Leadex (Wapenveld).

Een plekje in de Top 100 is volgens de KvK belangrijk voor bedrijven: het staat goed op de bedrijfs-cv; bijna alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Los van de jurybeoordeling is er ook een publieksprijs.

De vier bedrijven die voor een hoge ranking gaan op een rij:

Het nieuwe lood

Leadax in Wapenveld maakt een product dat lood kan vervangen in de bouw. Dan gaat het bijvoorbeeld om loodslabben die je onder raamkozijnen en op dakpannen ziet. ,,Van spouwmuur tot schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van lood', belooft het Wapenveldse bedrijf. Bovendien is het materiaal lichter en goedkoper. Een vondst, want lood geldt als schadelijk voor het milieu. Het product wordt gemaakt van gerecyclede folie uit veiligheidsglas van auto's en gebouwen.

Elektrisch schip

Sendo Shipping in Harderwijk heeft naar eigen zeggen het schip van de toekomst gebouwd: de Sendo Liner. Het eerste exemplaar ging in februari in de vaart en kan drie uur zonder brandstof, helemaal op elektriciteit varen. Sendo Shipping is een familiebedrijf dat meerdere binnenvaartschepen exploiteert.

Zelflerende computer

Divitel in Apeldoorn ontwikkelde een bijzondere cocktail van kunstmatige intelligentie en zelflerende computers en doopte dat tot Intelligent Analytics Solution. De uitvinding van het Apeldoornse bedrijf zorgt ervoor dat video's en filmpjes uiteindelijk probleemloos via de kabel of internet op een scherm (zoals tv, laptop, tablet of een smartphone) komen. Dus zonder dat beelden stotteren, bevriezen of niet teruggespoeld kunnen worden. Het systeem herkent op voorhand een probleem en lost het op.

Pijnloos puntjes zetten

Medical Precision in Zwolle heeft een nieuwe methode ontwikkeld waardoor je pijnloos referentiepunten kunt zetten op de huid van kankerpatiënten. De punten zijn belangrijk bij bestraling van de kanker. De oude methode gold als 'primitief', zoals radiologisch laborante Annalien de Ruiter van Isala dat omschrijft.

Bron: De Stentor

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact