Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

De Rooy Transport-Logistiek BV

De Rooy Transport-Logistiek gaat helemaal voor groen

Als familiebedrijf is De Rooy Transport een logistieke dienstverlener die kiest voor een totaal duurzame bedrijfsvoering. In 2011 is een langdurige praktijkproef gedaan met een op aardgas aangedreven truck. Inmiddels zijn er acht voertuigen (bijna 20% van het wagenpark) bij De Rooy die op groengas rijden. Met een lokale energieleverancier zijn afspraken gemaakt voor de levering ervan. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: De Rooy Transport krijgt de beschikking over een continue stroom biogas. En de producent is verzekerd van afzet.

Zonnepanelen

Ook heeft het bedrijf 1400 m2 aan zonnepanelen op het warehouse en werkplaats geïnstalleerd, nagenoeg alle benodigde energie wordt zo zelf opgewekt. De Rooy Transport heeft tevens een volledig elektrische vrachtwagen (de grootste van Europa) aangeschaft. De 'brandstof' voor deze wagen wordt door de eigen zonnepanelen opgewekt. De afgelopen jaren is de CO2 uitstoot met 28% gereduceerd.

CO2 compensatie

En De Rooy Transport gaat nog groener: in tegenstelling tot de meeste bedrijven die CO2-compensatie anoniem inkopen, heeft De Rooy Transport voor een oplossing dicht bij huis gekozen. Heel dicht bij huis zelfs. Op het terrein achter het distributiecentrum is een CO2-bos aangelegd. Een drie hectare groot eigen bos met 3.000 essenbomen. Dit bos absorbeert grotendeels de uitgestoten CO2.

De Rooy Transport-Logistiek BV

Houten

Facebook Twitter 

Website

Stadsdistributie vrachtauto op groengas

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact