Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Cyrtina Dental Group BV, 10e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Digitale productie van kronen en bruggen

Cyrtina Dental Group B.V. uit Zwaag is er met Primero als eerste ter wereld in geslaagd, digitale kronen en bruggen met de echtheid van natuurlijke tanden te produceren met een volledig geautomatiseerd industrieel proces. Natuurlijke tanden en kiezen bestaan uit een kern van gekleurd dentine met daarover een laag transparant glazuur van wisselende dikte. Cyrtina heeft op basis van dit principe levensechte kronen en bruggen ontwikkeld. Na het scannen van de kleur van de tanden in de mond van de patiënt, worden kronen en bruggen met dezelfde laagopbouw als de al bestaande tanden geproduceerd volgens de biomimetiek (de studie van biologische structuren met als doel deze te kopiëren en toe te passen in fysieke producten). Hierdoor zien ze er natuurlijker uit dan conventionele kronen en bruggen, die via een ambachtelijke weg tot stand komen.

Online

De tandarts bestelt de restauraties per internet. Vervolgens stuurt hij een intra-orale scan of een scanbare registratie afdruk naar Cyrtina ScanDesignCenter. De tandarts kan online het ontwerp beoordelen en naar behoefte aanpassen. De restauratie wordt op basis van een vooraf gemaakte klantwensspecificatie ontworpen, geproduceerd en eventueel geïndividualiseerd.

Consistente kwaliteit

De productie van kronen en bruggen met een volledig geautomatiseerd industrieel proces heeft voordelen, die vooral liggen in een consistente kwaliteit, kostenbesparing en efficiënter materiaalgebruik. De tandarts bespaart tot 40% stoeltijd en de registratiemethode bespaart materiaal en is zeer patiëntvriendelijk.

Cyrtina Dental Group BV

Zwaag

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact