Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Curve Works, 99e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Jachtbouw vaart wel bij adaptieve mal

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is wat Curve Works drijft. Met de 3D Core Kits leveren ze een bouwpakket van op maat gezaagde en gekromde schuimkernen voor jachtrompen. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd, lagere installatiekosten, minder afval en een betere prestatie. De luxe jachtensector vaart er wel bij.

Sandwich

Wat is er zo bijzonder? Een composiet jachtromp is opgebouwd uit een zogenaamde "sandwich" van harde structurele schuimkern met glas- of koolstofvezelhuiden. Bij high-performance-jachten is het gebruikelijk om aparte mallen te bouwen voor het thermovormen van de schuimkernplaten. Dit zorgt voor heel veel afval. De adaptieve mal van Curve Works is keer op keer in de gewenste vorm te programmeren. Bijzonder is ook de adaptieve mal corrigeert voor het terugveer- (springback) effect.

Minder gewicht

Bij de traditionele bouw vullen de groeven van de ingesneden schuimplaten zich met hars. Hierdoor gaat het gewicht van de schuimkern fors omhoog en de prestatie fors omlaag. De 3D Core Kits vereist 50% minder hars. Dat scheelt aanzienlijk in gewicht en verbetert de prestatie. De doorlooptijd van het bouwproces vermindert ook nog eens met 2 tot 6 weken.

Volgende stap

Curve Works zet innovatie, kennis en techniek in om  nieuwe productieprocessen en maltechnieken uit te vinden. Daarmee zijn ze in staat om voor hun klanten betaalbare one-offs en kleine serie composiet producten te realiseren. Volgende stap is de 3D Core Kits toe te passen in composiet motor- en op zonne-energie werkende boten. Ook daar zullen de gewichtsbesparingen een significante invloed hebben op het energieverbruik.

Curve Works

Curve Works logoHazerswoude-Rijndijk

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Bouw van composiet-jacht m.b.h.v. 3D-Core-Kits van Curve Works

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact