Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Curit BV, 79e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Zorg op afstand bij chronische ziekten

Curit Connect is zorg op afstand bij chronische zieken. Het stelt de patiënt in staat zelf de bloeddruk, hartslag, gewicht en andere indicatoren te controleren. De zorgverlener heeft voortdurend de beschikking over actuele gegevens van de patiënt, maar wordt pas gewaarschuwd als dat nodig is.

Steeds meer mensen behalen een hoge leeftijd. Maar wie oud wordt, heeft een hogere kans op een chronische ziekte. Intensieve controle kan verergering van de ziekte en herhaalde ziekenhuisopnames voorkomen. Maar zorgverleners hebben te weinig capaciteit om deze controles uit te voeren. Bovendien zijn al die bezoekjes aan de dokter vaak belastend voor de patiënt.

Kwaliteit van de zorg verbeteren

Door gebruik te maken van Curit Connect kan een zorgverlener meer patiënten begeleiden, terwijl de kwaliteit van de zorg verbetert. Zo draagt Curit Connect bij aan de oplossing van dé grote uitdaging van de zorg: hoe kwaliteitszorg te kunnen blijven bieden aan steeds meer oudere patiënten met steeds minder zorgverleners. Bovendien bevordert Curit Connect de invloed van de patiënt op het verloop van de ziekte en daarmee zijn kwaliteit van leven.

Curit BV

Hoogezand-Sappemeer

Website

De curit in de praktijk

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact