Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Crowdfunding succes voor Sneleentaxi

De Utrechtse start-up ‘sneleentaxi’ heeft met crowdfunding ruim 460.000 euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf medio 2019 een nieuwe taxi-app lanceren. Met de app kunnen klanten een rit bestellen, waar taxibedrijven op kunnen bieden. Zo rijden taxi’s niet meer zonder passagiers en hebben passagiers goedkopere ritten.

Volgens Sneleentaxi rijden twee op de drie taxi’s zonder passagiers over de weg. Door taxi’s op de achtergrond te laten bieden op ritten, moet dit worden voorkomen. Hoe eerder de klant boekt, hoe goedkoper de rit.

Minder loze kilometers

“Het idee achter Sneleentaxi is om de loze kilometers in de taximarkt zoveel mogelijk terug te dringen”, vertelt CEO Sven Braam. “Die niet ingeroosterde uren zorgen namelijk voor dure ritten voor de passagier, ergernis onder de chauffeurs en een onnodig hoge CO2-uitstoot.”

Overigens blijft het ook mogelijk om ‘op de oude manier’ een taxi te bestellen. Dan boekt de klant niet van tevoren en stuurt ‘Sneleentaxi’ direct een aangesloten vervoerder naar de klant toe.

Sneleentaxi in de Innovatie Top 100

Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Sven Braam, Jorrit van Wijk en Bram de Bruin. Sneleentaxi staat op de 50e plaats in de MKB innovatie Top 100 van 2018 en is derde geworden in de Taxi Innovatieprijs 2017.

Bron: DUIC

Verlicht taxibord op een taxi

Crowdfunding Scan

Ben je op zoek naar financiering en lijkt crowdfunding je wat? Check via de Crowdfunding Scan of deze financieringsvorm bij jou en je plannen past.

Vul de scan in

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact