Cool-Spot BV, 83e plaats MKB Innovatie Top 100 2014
Cool-Spot Fresh Technology ‘Vers bereid, Vers bediend’
In de professionele keuken gelden de strengste eisen voor de kwaliteit van het gebruikte voedsel. Natuurlijk staan alle etenswaren in een goede koeling. Maar de bewerking van het voedsel gebeurt bijna altijd in de open lucht. In een keuken waar de temperaturen in de buurt van de vuren soms hoog oplopen. In die omgeving verliest alles zeer snel aan versheid en kwaliteit. Daar is nu een oplossing voor: Cool-Spot.
Koude lucht en vocht
Cool-Spot blaast koude lucht over een werkoppervlak, maar koude lucht alleen zou die verse voedingsmiddelen uitdrogen, dus wordt er vocht bij gevoegd. Op zo'n slimme manier dat de producten niet uitdrogen, maar ook niet vochtig worden, net als de borden. De temperatuur blijft onder de 7 graden, onder de norm van de Warenautoriteit.
Minder voedselverspilling
Volgens de normen worden levensmiddelen zonder koeling na twee uur waardeloos. Na die twee uur moet het vernietigd worden. Dat maakt dat je dus continu heel kleine hoeveelheden uit de grote koelingen moet halen om ze te bewerken. Zeker op de drukste momenten is die zorg om versheid echt heel ingewikkeld en tijdrovend.
Met Cool-Spot blijven uw producten urenlang van uitstekende kwaliteit. U hoeft minder weg te gooien, het aantal handelingen wordt minder en de presentatie is prachtig. Cool-Spot is een duurzame oplossing. Cool-Spot wordt ook gebruikt voor het koud buffet en in de viswinkel.