Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Compumatica secure networks BV, 54e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

CompuMail Gateway: zonder extra handelingen veilig e-mailen

Vertrouwde poststukken worden steeds vaker per e-mail uitgewisseld. E-mail is het beginpunt van onze digitale communicatie en daarin schuilt ook een risico. De inhoud is namelijk leesbaar, veranderbaar en censuureerbaar voor iedereen die de e-mail kan onderscheppen. Ook is het eenvoudig om de naam van de afzender aan te passen.

Encryptie

Met de CompuMail Gateway kunnen organisaties via encryptie automatisch veilig e-mailen met iedereen. Uniek aan de CompuMail Gateway is dat de gebruiker géén extra handeling hoef te verrichten en geen technische kennis nodig heeft om een e-mail te versleutelen, dit wordt automatisch in de Gateway geregeld. Daarnaast kan de organisatie met CompuMail Gateway ook veilig e-mailen met ontvangers die niet beschikken over e-mail encryptie of enige kennis daarover. Dit maakt veilig e-mailen veel gemakkelijker zowel voor de gebruiker als voor de ontvanger. Een ander uniek aspect van de CompuMail Gateway is dat de gebruiker beter kan voldoen aan de wet- en regelgeving voor e-mail. Die stelt dat e-mails een voorgeschreven aantal jaren leesbaar bewaard dienen te worden binnen een organisatie. Bij “gewone” encryptie zijn e-mails zijn alleen te reproduceren met de private sleutel van de gebruiker die meestal beheerd worden door een medewerker(s).

Bedrijfsregels borgen

Wanneer de verantwoordelijk medewerker bij de gebruiker vertrekt blijven de e-mails versleuteld, tenzij de private sleutel van de medewerker ‘ergens’ is opgeslagen. Bij versleuteling op de Gateway wordt deze verantwoordelijkheid verlegd van de verantwoordelijk gebruiker naar de gehele organisatie. Het wordt eenvoudiger om de bedrijfsregels te borgen en zo beter te kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving voor de opslag van email data.

Integratie in SMTP keten

CompuMail Gateway is een software applicatie, die centraal geïntegreerd wordt in de SMTP keten. De versleuteling kan gedaan worden via vier methoden: S/MIME, OpenPGP, PDFMail en CompuWebmail. CompuMail Gateway is heel eenvoudig te integreren in bestaande netwerken.

Compumatica secure networks BV

Logo Compumatica secure networks Uden

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Mail met sleutel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact