Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

CommonEasy, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Back-up voor arbeidsongeschiktheid

Een groot deel van de zzp’-ers is niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Het is  te duur, te ingewikkeld of ze stellen het uit tot ze meer winst maken. Sommige ondernemers hebben zich aangesloten bij broodfondsen, maar veel zzp-ers hebben niks geregeld. Als ze dan ziek worden kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

De beste backup zijn je vrienden!

CommonEasy ontwikkelde een platform waarmee je met je netwerk risico’s kunt delen, bijvoorbeeld verlies aan inkomen door arbeidsongeschiktheid. Verzekeren dus, maar dan anders. Het is een soort spaarpot waar je maandelijks een zelf te bepalen bedrag in legt. Je krijgt bij ziekte betaald in geld of diensten.

Bijzonder is dat je met deze tool zelf je eigen netwerk (“common”) kunt opzetten. Dit netwerk vormt je back-up. Niet alleen de directe vrienden, maar ook de vrienden van de vrienden en hun vrienden. Je spaart samen om elkaar te kunnen helpen.

CommonEasy levert je de online infrastructuur en helpt om je netwerk te laten groeien. Een soort broodfonds maar dan met extra’s. Wat CommonEasy uniek maakt is de schaalbaarheid naar andere risico’s en gemeenschappen.

Het platform is zelf ontwikkeld en is volledig operationeel. Momenteel zijn de ondernemers bezig met de doorontwikkeling van de app. Het netwerk is aan het groeien en de eerste ondernemers zijn geholpen door hun netwerk. De ondernemers verwachten eind dit jaar ongeveer tweeduizend zelfstandigen aangesloten te hebben. 

CommonEasy

CommonEasy logo Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Schermen CommonEasy platform

Contacten

"Wij vinden de Top 100 een uitstekende manier om stil te staan bij alle vooruitstrevende ondernemers/bedrijven die Nederland te bieden heeft! Stuk voor stuk bedrijven die vandaag zorgen voor een beter morgen. CommonEasy heeft er via de Top 100 een aantal leuke contacten bij en nog meer ambitie om er dit jaar weer in te staan."

Lennert, Commoneasy

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact