Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Cinema Culinair, 86e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Cinema Culinair film diner: what you see, is what you eat

Een film kijken en gelijktijdig hetzelfde eten als de personages op het scherm. Dit kan met het Cinema Culinair film diner. Een innovatie op het snijvlak tussen 5D food en film ervaring. Zo kijk en hoor je niet alleen de films CHEF, Julie & Julia, the 100 foot journey, Estomago en La Grande Bouffe. Maar je ruikt, proeft en voelt ze ook.  Met een zaal vol andere mensen intens genieten van een film, dát is het doel van Cinema Culinair.

Film- en culinaire beleving

Deze manier van ‘film- en culinaire beleving’ heeft een aantal effecten. Voor veel filmhuizen is dit een manier om hun doelgroep te vergroten, namelijk met innovatieve mensen die van lekker eten houden.  Ook werkt het vernieuwend in de food sector: (startende) restaurants/hotels gebruiken het als platform voor nieuwe restaurants om koks en mensen kennis te laten maken met hun kookkunsten en gastvrijheid. Ook zorgt het in de filmzaal voor contacten met andere gasten; mensen gaan samen op in een andere cultuur of ervaring.

Uniek in de wereld

Cinema Culinair film diner ervaart nog niet of nauwelijks concurrentie. Er zijn filmhuizen die eten serveren voor de film. Of restaurants die filmbeelden tonen op de muur. Maar met gelijktijdig kijken én exact hetzelfde eten als in de film is Cinema Culinair vernieuwend, stellen oprichters Wies Sanders en Harold Smits. En tot slot: voor Wies en Harold is dit een hobby die fors uit de hand aan het lopen is. De energie spat er dus ook vanaf!

De eerste omzet is er als gevolg van 10.000 ontvangen gasten op verschillende locaties in het land.

Cinema Culinair

Logo Cinema CulinairRotterdam

Facebook LinkedIn YouTube

Website

Zaal met mensen die zitten te eten terwijl er een film getoond wordt

Wies Sanders en Harold Smits van Cinema Culinair

Wies Sanders en Harold Smits

Trots en inspiratie

"Wat het oplevert? Verwacht geen sales of publiciteit. Wel trots en inspiratie. Het is een hele eer om in de KVK Innovatie Top 100 te staan, tussen al die andere toffe bedrijven. Mooi om te zien dat er veel innovatiefs gebeurt in ons landje."

Wies en Harold, Cinema Culinair

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact