Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

CheapCargo.com, 11e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

CheapCargo.com: transportkosten altijd transparant

Wie kent ze niet, de prijsvergelijking sites voor reizen, verzekeringen en mobiel bellen? Consumenten maken er al jarenlang dankbaar gebruik van. Handig en snel prijzen vergelijken, en dan je keuze maken. Maar zo gemakkelijk de consument de goedkoopste vliegtickets selecteert, zo tijdrovend was het tot voor kort voor bedrijven om de goedkoopste transporteur te vinden. Totdat CheapCargo haar vergelijkings- en boekingswebsite lanceerde.

Tarieven op een rij

Het lukte CheapCargo.com om met een groot aantal transporteurs afspraken te maken. Een bijzondere prestatie, omdat vervoerders lange tijd terughoudend waren om transparant te zijn over hun tarieven.  Ook de verladers waren nog onbekend met het systeem en de voordelen ervan.  Door de Rate Engine, want zo heet het systeem achter cheapcargo.com is dat nu verleden tijd.

Geen verrassingen

De Rate Engine is een database waarin van alle vervoerders de tarieven, looptijden, uitzonderingen, toeslagen en kleine lettertjes zijn verwerkt. Verladers zien direct wat het kost om iets te versturen. Dus achteraf geen verrassingen in de vorm van toeslagen of bijzondere voorwaarden. De website zelf is eenvoudig en overzichtelijk. Na selectie van de vervoerder, kan er meteen geboekt worden. De boekingskosten bedragen 1 euro per boeking, voor grootverbruikers zijn er aparte tarieven.

CheapCargo.com

Logo CheapCargo.com Nijmegen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Proces van selecteren in beeld gebracht met pakketjes

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact